De hele rit uitgezeten

Het moment van afscheid komt nu met rasse schreden naderbij.

Aan het woord is Ton Louis, onze nieuwe vrijwilliger, die binnenkort regulier met pensioen gaat.

In een tijd, waarin hele volksstammen werknemers al of niet vervroegd en met wel of geen regeling voortijdig de dienst verlaten is ‘de hele rit uitzitten’ op zich best bijzonder te noemen.

Ton: Ik heb werken nooit bezwaarlijk gevonden en in de inmiddels bijna 46 jaar, dat ik in het arbeidsproces zit heb ik altijd met veel energie het ene na het andere project opgepakt. Die energie heb ik trouwens nog altijd onverminderd.

Misschien, dat ik zelfs nog na mijn officiële pensionering nog wat maanden blijf doorwerken, omdat er nog een project afgerond moet worden , waarvan ik alle ins- en outs ken,  via Vitaal Kapitaal wellicht.” 

SVKL: “Misschien eens leuk om wat meer over jezelf te vertellen?”

Ton: “ Ik ben geboren in een typisch Zuid-Limburgs mijnwerkersgezin. Een gezin van 4 kinderen waar iedereen als vanzelfsprekend moest meehelpen. Je kent het wel hé, vader mijnwerker, moeder huisvrouw, grote moestuin; het geijkte plaatje in die tijd.

Ik ben begonnen met de MULO destijds, toen overgestapt naar de HAVO en daarna nog mijn HBS gehaald. Ben altijd sterk geïnteresseerd geweest in het cijfermatige. Dat verklaart natuurlijk ook, dat ik op een gegeven moment nog door ben gegaan en mijn propedeuse NIVRA heb gehaald. Ik wilde altijd al accountant worden- de cijfertjes weer hé- maar toen ik op een gegeven moment zelf de studiekosten moest betalen heb ik helaas moeten afhaken.

Al mijn opvolgende werkkringen hebben altijd wel wat met het cijfermatige van doen gehad, Zo ben ik begonnen als assistent accountant bij het VNG regio Zuid Limburg en daarna beleidsmedewerker financiën en personeelszaken bij de gemeente Bunde geworden. Na de fusie met de gemeente Meerssen werd ik sector chef administratie Gemeentewerken bij de nieuw gevormde gemeente Groot-Meerssen en momenteel ben ik al heel wat jaartjes Beleidsmedewerker Grondzaken bij de gemeente Beek.

Het mag duidelijk zijn, dat ik de overheid van haver tot gort ken; al heel wat colleges en burgemeesters zijn de revue gepasseerd en ik heb er hele goede en waardevolle contacten aan overgehouden.”

SVKL: “ Maar de pensioendatum komt nu echt wel naderbij, en dan? “

Ton: “ En dan…..ik heb 5 kinderen en 13 kleinkinderen die mij wel bezighouden. Sporten doe ik meer passief ( TV Kijken ) dan actief, maar ik mag toch ook wel graag een stukje wandelen, fitnessen of zwemmen, maar de liefste sport van alles vind ik nog altijd op vakantie gaan! “

SVKL: “ Hoe kwam SVKL voorbij?”

Ton: “ Je zou het misschien niet verwachten met alle sociale media van tegenwoordig, maar ik zag gewoon een flyer op het prikbord. Daar heb ik op gereageerd en al spoedig had ik een gesprek met een Accountmanager van de Stichting.”

SVKL: ”Hoe zie je je toekomst bij SVKL?”

Ton: “Het is even afwachten wat er straks aan uitdagingen voorbij komt, maar mijn kracht ligt dus duidelijk bij cijfers en getallen. Misschien nog een andere kwaliteit van mijzelf is het verbinden van mensen.

Ik ben breed georiënteerd en heb natuurlijk veel ervaring in vastgoed, financiën en fiscaliteiten. En ik ken de overheid  op mijn duimpje.

In zijn algemeenheid ben ik van mening, dat wat voor project je ook gaat doen, je eerste stap moet zijn: het stellen van doelen en het aangeven van de weg ernaar toe. Voorts – en misschien komt dat wel op de eerste plaats- de ‘kou uit de lucht pakken’ en daarna enthousiasmeren. Het feit dat ik iedere dag goeie zin heb en positief ingesteld ben van aard mag daarbij vaak aanstekelijk werken.

Ik ben integer en wil graag organisaties helpen. Projecten mogen het liefst kortdurende projecten zijn, zodat ik in diverse keukens een kijkje kan nemen.

Om de een of andere reden ben ik zeer betrokken bij de maatschappij en wil ik straks na mijn pensionering nog graag mijn steentje bijdragen. Middels SVKL kan dan wellicht snel een match met een organisatie tot stand worden gebracht.”

Het was een aangenaam gesprek met een zeer gedreven en joviale nieuwe vrijwilliger, die nog lang niet klaar is met zijn pensionering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *