Nieuwe vrijwilliger

De Stichting Vitaal Kapitaal Limburg (SVKL) ging op pad, en trof -zoals vaker het geval is- een vrijwilliger, die zich aanmeldde als gevolg van haar netwerk.

SVKL: ”Hoe is het contact tot stand gekomen?
Vrijwilliger :“ Een bevriende relatie is door SVKL voor zichzelf benaderd en informeerde ook mij hierover.
Het leek hem de juiste uitdaging voor mij, vooral ook omdat ik graag weer bij een organisatie betrokken wil zijn waarbij ik iets zou kunnen toevoegen.
Het geeft mij een goed gevoel, om van betekenis te zijn; in mijn beleving kan zowel de organisatie als ik zelf dan groeien.”

secretaresse_tekeningSVKL:” Kijkend naar uw arbeidsverleden, wat springt er dan uit?”
“Ik heb in mijn arbeidsverleden altijd verantwoordelijkheid genomen en gedragen. Bij de ene organisatie kreeg ik meer ruimte dan bij de andere, maar zelfstandig functioneren was voor mij een eerste vereiste.
En wat betreft die ruimte, soms moest ik ervoor vechten om die ruimte ook op te eisen. Dat is voor mij ook niet vreemd, want komend vanuit de secretariële sector had ik veel externe contacten en vervulde ik tevens een representatieve functie.
Ik was de schakel tussen de directie en de (commerciële) buitenwereld. Ik werd vooral getriggerd door de afwisseling van werkzaamheden. Ik moest mijn mannetje staan en had daarvoor die ruimte dus ook nodig.
Ook in mij privé- leven ziet men mij als een bezige bij, en zo voel ik mij ook.”

SVKL: “ Hoe kijkt u tegen projecten aan?
Vrijwilliger:” Een project kent maar één smaak. En dat is: de klus moet worden geklaard c.q. het doel moet behaald worden. In teamverband vervul ik dan de rol van een radertje”.
Je bent onderdeel van het geheel en je biedt ondersteuning in welke vorm dan ook. Je kunt echter ook in je eentje een project doen, maar dan is die ruimte zoals zojuist aangegeven een must.

SVKL:” Wat verwacht u van SVKL?
Vrijwilliger: ”Ik verwacht, dat SVKL goed van tevoren bekijkt of aan alle voorwaarden is voldaan om een match tussen de twee partijen zo optimaal mogelijk te doen zijn.
Wenselijk is ook, dat indien nodig, een stuk begeleiding / ondersteuning geboden wordt. Terugkoppeling zie ik als een vanzelfsprekendheid.
Vrijwilliger zijn betekent voor mij geen vrijblijvendheid. Dat geldt trouwens voor beide partijen. Eventuele vergoedingen dienen goed geregeld te zijn.

SVKL: ”Hoe kijkt u tegen een plaatsing aan?”
Vrijwilliger: ”Ik ben heel enthousiast. Voor zowel het bedrijf als mijzelf biedt een match kansen. En met een lach: Misschien is men naderhand wel zo enthousiast, dat ze me willen inhuren op vaste basis.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *