Eindsprint Pieter levert snelschaaktitel op

Eindsprint Pieter levert snelschaaktitel op

De vierde en laatste snelschaakavond van het seizoen werd vooraf gegaan door een korte herinnering aan Ron de Haas, wiens uitvaart op dezelfde ochtend plaatsvond.  Vervolgens gingen 22 spelers, onder wie twee nieuwkomers, de strijd aan om dagsucces en natuurlijk de seizoensranglijst. Twee kanshebbers op een mooi seizoenstotaal, Aart Baas en Peter Houwink, waren afwezig en dus bleven er twee kandidaten over.

Colijn Wakkee had vooraf de beste papieren, doordat een zwakke eerste avond gevolgd werd door twee dagzeges. Voornaamste concurrent Pieter Molendijk zat er echter vlak achter, en in ronde 3 troffen de twee elkaar. Een penning kostte Colijn twee pionnen, wel met wat compensatie maar Pieter zette een slot op de deur van de koningsvleugel en brak vervolgens zelf door in het midden met een winnende aanval als gevolg. Pieter had het echter nog steeds niet in eigen hand, want van de voorsprong van Colijn bleef nog een half punt over. Nadat beide spelers in ronde 4 en 5 wonnen, ging Colijn in ronde 6 ten onder ging tegen Sierd van den Beld. Pieter maakte geen fout tot en met de laatste ronde, waardoor hij de dag met 7 uit 7 afsloot en met 18,5 punt het seizoensklassement won!

De wisselbeker werd gelijk na het toernooi aan Pieter overhandigd, die hem nog even op de club laat in afwachting van de officiële uitreiking in september. Sierd behaalde de tweede plaats van de avond met 6 overwinningen: alleen verloren van Pieter. Het leverde hem de derde plaats in de eindrangschikking op (16 punten), achter titelverdediger Colijn die genoegen moest nemen met plaats twee (17,5 punt). Samen met Kevin van der Weijden werd Colijn gedeeld derde van de avond met 4,5 punt.

Meer over het snelschaken inclusief de eindstand: kijk op deze pagina.
Klik hier voor de standen en uitslagen van snelschaakavond 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Enter your keyword