Verdienstelijk gelijkspel tegen De Rode Loper 2

Verdienstelijk gelijkspel tegen De Rode Loper 2

Op zaterdag 5 februari speelde Het Kasteel Lekstroom 1 tegen De Rode Loper 2 in de KNSB-competitie.
We waren behoorlijk verzwakt met 4 invallers, waarvan 3 voor de hoogste topborden. Niettemin zat de stemming er goed in!

Over de individuele wedstrijden kan ik niet zo veel vertellen, omdat ikzelf mijn handen vol had aan mijn tegenstander. Sierd kwam ik tegen in de bar en stond een stuk voor!
Toen ik een uur later even langs de borden wandelde stond het bij Sierd weer gelijk. Aart stond prettig (pionnetje voor), Jan speelde dubbel Fianchetto, Arie zijn geliefde Draak, Wout het Damegambiet, Jos stond gelijk en bij Ruth was na een twintigtal zeten nog steeds geen stuk geslagen!

Tussen 4 en 5 uur kwamen de eerste beslissingen: Arie en Jos remise, Sierd en Wout verloren, maar Ruth won. Een achterstand van 3 ½ – 2 ½.

Om 6 uur waren nog steeds 3 partijen aan de gang. Aart kon net niet winnen, maar Jan haalde het punt binnen op zijn karakteristieke manier. Hij gaat staan en daagt zijn tegenstander uit om risico’s te nemen. In de counter slaat hij dan toe.

Mijn partij was om 6.45 nog niet afgelopen. Ik had een kwaliteit meer met elk 2 pionnen, maar het paard drentelde maar rond op zoek naar vorkjes. Plotseling ging mijn mobiel in trilstand op de tafel af. Vrouwlief vroeg zich af wanneer ik kwam eten. De teamcaptain van de tegenpartij maakte mij onmiddellijk duidelijk, dat ik reglementair verloren had. Ik tekende protest aan; naar mijn mening moet eerst een waarschuwing worden gegeven. Mijn tegenstander voelde de sfeer van de wedstrijd beter aan en stelde remise voor, dat ik moe en hongerig accepteerde.

De Rode Loper 2 Kasteel Lekstroom 1
P. Hoogakker (1865) ½ Aart Baas (1908) ½
P. Weise (1870) 0 Jan Jansen (1670) 1
M. Eefting (1761) ½ Henny van Dijk (1642) ½
R. de Korte (1733) ½ Arie Post (1624) ½
W. van Hoek (1656) 1 Wout van Leeuwen (1660) 0
G. van Oostenbrugge (1550) 0 Ruth Woning (1606) 1
H. van Lingen (1626) 1 Sierd van den Beld (1477) 0
P. Jansen (1594) ½ Jos Bakker (1544) ½
Totaal 4 4

Invaller teamcaptain,
Henny

Uitslagen en stand na ronde 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Enter your keyword