Rustige eerste rapidavond

Rustige eerste rapidavond

In juni switchen we van dinsdag naar woensdag, waarop we in vier achtereenvolgende weken het rapidkampioenschap spelen. Mede doordat er ook nog een bestuursvergadering plaatsvond, was er geen hoge bezetting. Toch gingen 16 spelers nog de strijd aan. Onder hen was ook jeugdspeler Sevya Mutta, die pas na een lang gevecht het onderspit moest delven tegen Peter Houwink.

Peter was met Pieter Molendijk, Sierd van den Beld en Colijn Wakkee kandidaat voor de dagzege. In ronde 2 won Pieter de onderlinge partij, maar een ronde later ging Pieter op vlag onderuit tegen Sierd. In de laatste ronde trof Sierd met wit Colijn, en inmiddels weten we dat zo’n partij alle kanten op kan. Het werd uiteindelijk remise in een strijd die de remisemarge niet leek te overschrijden. Beiden eindigden zo op 3,5 punt, met Peter en Pieter daar een halfje achter.

Na afloop van het toernooi werd de speelzaal nog even ingericht als stemlokaal, terwijl ook de ideeën voor de interne competitie komend seizoen de revue passeerden. Dit laatste wordt nog vervolgd, net als het rapidtoernooi zelf.

Meer over het rapidtoernooi inclusief de tussenstand: kijk op deze pagina.
Klik hier voor de standen en uitslagen van rapid-avond 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Enter your keyword