Zomerupdate

Zomerupdate

Zomerupdate

Augustus is bijna halverwege en het nieuwe seizoen staat weer voor de deur.
Maar eerst nog even terugkijken op het recente verleden, want het condichess-toernooi heeft de krant gehaald! Hierboven het artikel uit het AD.

De zaterdagcompetitie wordt altijd vroeg opgestart, en inmiddels is bekend in welke poules onze twee teams spelen. Dit ging niet geheel zonder slag of stoot. Bij de definitieve indeling werd het eerste team plotseling teruggezet in de 5e klasse, waar het eigenlijk uit gedegradeerd was, en dan ook nog in een zeer oostelijke poule (o.a. Almelo en Enschede). Ons verbeteringsvoorstel werd vervolgens terzijde geschoven, omdat de KNSB terugviel op de plekken voor onze teams uit de voorlopige indeling. Met dus ook drie wedstrijddagen waarop slechts één team thuis speelt (als enige club met het hoogste van 2 teams in de 5e of 6e klasse), en lange reisafstanden voor het debuterende tweede.
Het tweede treft vooral tegenstanders uit de regio Nijmegen. Naast de stad zelf zullen Oss, Wijchen (daar speelt eveneens een Het Kasteel!) en Druten worden bezocht. Hoewel de Osse SV enkele jaren geleden nog tegenstander is geweest van Lekstroom 2 (vòòr de fusie met Het Kasteel), zijn het voor ons nog onbekende tegenstanders.
Dit is voor het eerste team anders: veel grote clubs uit de SGS plus twee teams van Almere, waar we ook vaker zijn geweest. Als enige eerste team in de groep ligt het voor de hand om ervoor te strijden het vorig jaar verloren terrein weer terug te winnen.

Verder is er nog een update over de interne competitie 2022/2023, die nog wacht op een beslissing in de strijd om de titel in groep B. Lars en Sierd zullen op 31 augustus deze strijd uitvechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Enter your keyword