Kasteel Lekstroom 2 gelijk tegen TRIO 2

Kasteel Lekstroom 2 gelijk tegen TRIO 2

Op maandag 16 mei speelde het zestal van Kasteel Lekstroom 2 uit tegen TRIO 2 in De Meern. De partijen begonnen pas na 20.00 uur omdat er één minuut stilte werd gehouden vanwege het overlijden de avond ervoor van TRIO 2 speler Ron Woudsma.  De teamleider van TRIO 2, Theo van der Poll, informeerde alle aanwezigen hierover en verteld over de passie voor het schaken van Ron.

Theoretisch kon ons team nog kampioen worden in klasse 3C van de SOS competitie, maar dan moest er wel met 6-0 worden gewonnen en de teams boven ons verliezen.  Op de vraag van Jos Visser wat die 6-0 zou moeten kosten  is TRIO uiteraard niet ingegaan.

Jos Visser speelde op bord 5 met wit tegen Theo. Theo offerde een loper, maar Jos had niet gezien dat hij daarna ook nog een paard kon winnen. Vervolgens ging de partij gelijk op en eindigde in een eindspel met voor beidespelers met elk één paard en Theo een pion voor. Uiteindelijk was het paard van Jos succcesvoller in het op eten van pionnen dan die van Theo waardoor zijn partij won.

Vervolgens speelde Jos Bakker remise op bord 2 en verloor Fereydoun op bord 3. Daarna had Joost nog maar weinig tijd op bord 1, maar wist met zijn dame en een toren mat te forceren.  Op dat moment stonden we met 2,5-1,5 voor. Sierd had nog minder dan 5 minuten over, maar stond theoretisch gewonnen, maar verloor uiteindelijk.  Hans Weerdenburg speelde heel gedegen, maar miste in het eindspel, waarbij Hans nog een loper had en zijn tegenstander nog een paard en beide  5? pionnen,  de twee maal de kans om het paard van zijn tegenstander in te sluiten. Hans bood uiteindelijk met nog maar weinig tijd remise aan wat door zijn tegenstander werd geaccepteerd. Dus eindigde onze laatste wedstijd in dit door lockdowns overschaduwde seizoen met 3-3.

Op dit moment had TRIO 2 nog niet de uitslagen doorgegeven aan NetStand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Enter your keyword