Kasteel Lekstroom KNSB gedegradeerd

Kasteel Lekstroom KNSB gedegradeerd

Na een 5½- 2½ verlies tegen OZU 2 afgelopen zaterdag is ons enige KNSB team gedegradeerd uit klasse 5D.

De middag begon rumoerig met een auto alarm dat afging. Daar kwamen 2 politie wagens opaf, waarna de bijhorende agenten  aan de bar van Dijckzicht duidelijk hoorbaar aanwezig waren. Omdat de wedstrijdleider van OZU niet ingreep heb ikzelf de heren luid en duidelijk met succes  tot stilte gemaand.

Colijn verloor op bord 1 al snel van Ed van Eden. Daarna wist Aart Baas op bord 3 van de fransman Pascal te winnen. Daarna speelde Jan Jansen op bord 2 remise. Invaller Jos Visser verloor na een een partij waarin hij iets beter leek te staan van de  teamleider van OZU,  Judith van Amerongen. Judith kon de laatste aanvalspoging van Jos pareren met beslissende materiaal winst. Hierna verloren ook Philips en Arie. Sierd won met wit op bord 7.  Vincent was nog als laatste bezig. Hij leek minimaal remise te staan, maar verloor de partij na verlies van  een kwaliteit

Aangezien er 2 teams degraderen en de teams boven ons 3 wedstrijdpunten meer hebben zijn die de laatste ronde niet meer in te halen.

Hier volgen de stand en uitslagen na:  ronde 6

Na afloop vertelde Judith van Amerongen dat ze in Vianen is begonnen met schaken en 4 jaar in de jeugd van S.C. Vianen heeft meegespeeld.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Enter your keyword