Nieuwjaarsborrel-snelschaak: deelnemerrecord en herstel ratingfavorieten

Nieuwjaarsborrel-snelschaak: deelnemerrecord en herstel ratingfavorieten

Nieuwjaarsborrel-snelschaak: deelnemerrecord en herstel ratingfavorieten

Net als vorig jaar werd de tweede snelschaakavond in de serie gecombineerd met de nieuwjaarsborrel. Het was druk, met ook een behoorlijk aantal deelnemende jeugdleden. Nadat wedstrijdleider Aart Baas alle deelnemers voor de zekerheid nog een paar keer had nageteld nam voorzitter Wout van Leeuwen het woord, om met iedereen het glas te heffen op het nieuwe jaar.

De zaal was mooi in kerstsfeer ingericht en kon nog maar net plaats bieden aan 16 borden, die nodig waren voor de 32 deelnemers. Een record, want één meer dan bij de snelschaak-borrelavond vorig jaar! En dat terwijl enkele vaste bezoekers van de clubavond er niet eens waren.

Qua toernooiverloop was het allemaal wat minder spectaculair dan vorige snelschaakavond, toen vooral ratingfavorieten Colijn Wakkee en Aart Baas veel punten lieten liggen. Nu eindigde Aart op 6 uit 7 en hij verloor alleen van Colijn die al zijn partijen won. Pieter Molendijk bleef met 5 punten zodanig in het spoor, dat hij de seizoensranglijst nog steeds aanvoert. Ook Ruth Woning en Rick Vlietstra deden met 5 punten goede zaken, al moest het laatste halve punt van Rick ver komen, in het T-P eindspel tegen Fereydoun Ibrahimy na wat onnauwkeurigheden over en weer. De vliegensvlugge Iraniër begon met 4 uit 4 maar bleef vervolgens op die score steken.

Naast de altijd constant presterende Sierd van den Beld eindigde op eveneens 4,5 punten de jeugdspeler Sevya Mutta. Sevya versloeg eerst jeugdleider Jos Visser, kreeg het toen wat moeizamer, maar waar zijn leeftijdsgenoten na een paar ronden naar huis gingen, verzamelde hij nog even 3 punten in de laatste drie ronden! Leuk was ook dat Enno Jansen een keer mee was met zijn vader Jan – ze mochten zelfs tegen elkaar en hoewel Jan niet vies is van iemand een remise gunnen, ging hij er met het volle punt vandoor.

In de voorjaarsvakantie volgt de derde snelschaakavond, waarna de eerste contouren van de eindrangschikking duidelijk zullen worden.
Meer over het snelschaken: kijk op deze pagina.
Klik hier voor de standen en uitslagen van snelschaakavond 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Enter your keyword