Schaakvereniging Kasteel Lekstroom aanwezig op Koningsdag zowel in IJsselstein als Nieuwegein.

Schaakvereniging Kasteel Lekstroom aanwezig op Koningsdag zowel in IJsselstein als Nieuwegein.

In IJsselstein stonden wij opgesteld vlakbij de Kasteeltoren in het Kasteelpark. Een erg drukke locatie en ook aardig wat belangstelling voor het schaken. Mieke, Fereydon en Arjen hebben veel vragen kunnen beantwoorden hoe het schaken, met name voor de jeugd, wordt aangepakt. Maar ook ouderen waren geïnteresseerd en wellicht levert dit ook nog leden op. Voor de jongste categorie wordt vooral gebruik gemaakt van het werkboek “schaken op de basisschool”. Door met de jongste jeugd veel spelletjes te doen krijgen zij het “echte” schaken sneller onder de knie. Als voorloper op het “echte” schaken wordt vaak “weggeefschaak” gespeeld. Dus de winnaar is dan degene die als eerste zijn schaakstukken kwijt is. Voor de ouderen jeugd wordt gebruik gemaakt van de zgn. “stappenmethode”. Dit is ook een lesmethode om kinderen te leren schaken, van beginner tot een hoog niveau.

In Nieuwegein stonden wij opgesteld in Vreeswijk aan de oude Sluis. Dit kraampje werd bemand door Jos Visser en Karel den Boer. Ook hier de nodige belangstelling en vragen. Op beide locaties hadden we een groot schaakspel geplaatst als publiekstrekker. Hier werd ook veelvuldig gebruik van gemaakt of om mee te schaken of voor de jongste jeugd om mee te slepen haha.

Al met al een geslaagde dag. Leuk om te zien dat ook veel leden langs kwamen om even een kijkje te nemen. Het volgende evenement waar wij aanwezig zullen zijn is “Sportfair” in IJsselstein op zondag 26 juni van 11.00-16.00 uur. Op die dag kunnen kinderen en volwassenen kennis maken met sport, cultuur en vrije tijds besteding in de Gemeente IJsselstein. Wie weet tot dan!!!!

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Enter your keyword