Paas Baas Ben verrast opnieuw

Paas Baas Ben verrast opnieuw

 

Paas schaken zowel voor jeugd als senioren een groot succes
Afgelopen donderdag deden maar liefst 25 jeugdspelers (in de leeftijd van 6 t/m 17 jaar) mee aan het jeugd Paasschaaktoernooi. Die avond kwamen ook 4 nieuwe leden aanwaaien die niet met neus in de boter vielen, maar in dit geval de “paaseitjes”. Onder leiding van Cornelis Jan van der Krift, ex-jeugdtrainer schaken, kregen de jeugdleden verschillende opdrachten. De 1e opdracht was “atoom schaken”. Dit betekende als een stuk geslagen werd, alle stukken er om heen ook van het bord geveegd moesten worden. De 2e opdracht was dat zowel de speler met wit als de speler met zwart twee zetten achter elkaar mochten doen. Dat was toch voor veel spelers anders denken. Het laatste spel was “weggeefschaak”. Dit onderdeel hadden de meesten toch behoorlijk onder de knie. Wie vervolgens dacht met 3 overwinningen de 1e prijs te behalen had het volledig mis. Vervolgens moest een dobbelsteen het werk doen om uiteindelijk een winnaar te bepalen. Voor een overwinning, verlies of remise gaf de dobbelsteen uiteindelijk de einduitslag. Iemand die verloren had kon bijv. 6 punten verdienen en iemand die gewonnen had bijv. 2 punten. De boodschap aan de jeugdleden was uiteindelijk dat winnen of verliezen niet belangrijk was. Uiteindelijk kreeg iedereen van Jos Visser, onze huidige jeugdtrainer, een chocoladeletter met de letter “S”. In dit geval niet de “S” van Sinterklaas, maar de “S” van Schaken.

De dinsdag ervoor hadden de senioren al aan het Paasschaaktoernooi mogen deelnemen. Dit was ook onder leiding van Cornelis Jan van der Krift. Maar liefst 22 senioren (in de leeftijd van 18 t/m 85) namen deel aan deze competitie. Ook voor hen had Cornelis Jan de meest bizarre opdrachten. Tussendoor was beloofd dat een normaal partijtje snelschaak er ook tussen zat. Althans dat dachten wij. Maar halverwege de partij bedacht onze organisator dat de borden omgedraaid moesten worden. Dit tot grote hilariteit van de deelnemers. Met name de partij tussen onze voorzitter Wout van Leeuwen en Wim Schoor. Wout van Leeuwen had net een “mat in één zet” in gedachte. Door het bord om te draaien ging Wim uiteindelijk met de overwinning aan de haal. De uiteindelijke winnaar van deze avond was Colijn Wakké. Ben van Baren had, zoals vanouds, weer mooie prijzen uitgestald. Zo ging iedereen weg met ongeveer 3 fraaie paasprijzen. Tot slot kwam Wim Klomp nog langs met heerlijke snacks.
Al met al twee geslaagde avonden en dit wordt zeker ieder jaar een traditie. Langs deze weg willen wij graag Cornelis Jan bedanken en voor volgend jaar is hij al vastgelegd!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Enter your keyword