Pieter en Peter stelen de show bij snelschaak

Pieter en Peter stelen de show bij snelschaak

De eerste van de vier snelschaakavonden werd met 26 deelnemers goed bezocht. Hieronder waren 2 nieuwe jeugdleden en 3 gastspelers. Pieter Molendijk sloeg een uitstekende slag deze avond, door enkele rivalen op serieuze achterstand te zetten. Zelf moest hij alleen tegen Ruth Woning een remise toestaan (6½ uit 7). Een mooie start voor de clubkampioen. Bij ratingfavorieten Aart Baas en Colijn Wakkee ging het vooral in de tweede helft van de avond helemaal fout; beiden moeten het doen met een bescheiden 4 punten, net als de snelschaakspecialist Fereydoun Ibrahimy.

Welke spelers kwamen dan bovendrijven? Op de plaatsen 2 t/m 4 eindigden drie spelers met een ASVN-verleden. Sierd van den Beld en Vincent van Rooijen finishten keurig op 5 punten: alleen verloren van de kampioen en twee remises ieder. Maar boven hen eindigde nog iemand anders, en dat is de ASVN jeugdkampioen van 2002 t/m 2005, Peter Houwink. Peter – voor zijn clubgenoten van weleer met enige moeite te herkennen – ging voor het eerst sinds een jaar of 15(!) weer achter een bord zitten en bleek het nog niet verleerd te zijn. Na een zware loting in ronde 1 tegen Pieter kwam hij steeds beter in zijn spel. Jens Vrees kon Peter nog op remise houden, maar daarna reeg Peter de overwinningen aaneen tot een totaal van 5½ punt!

Verrassende wendingen dus, die veel beloven voor het vervolg van de snelschaakcompetitie, die over vier avonden plaatsvindt.
Meer over het snelschaken: kijk op deze pagina.
Klik hier voor de standen en uitslagen van snelschaakavond 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Enter your keyword