Snelschaaktitel vergeven al na 3e avond

Snelschaaktitel vergeven al na 3e avond

Dit seizoen wordt de snelschaaktitel uitgegeven op basis van ieders beste drie scores over vier avonden. De derde ronde stond nu op het programma, dus er kon na afloop voor het eerst een echte tussenstand worden opgemaakt. En deels blijkt dit zelfs al de eindstand te zijn, want Colijn Wakkee kan theoretisch niet meer worden ingehaald. Veel van zijn directe concurrenten waren voor de tweede maal afwezig, en daarmee dus uitgeschakeld voor de seizoensranglijst. Met een minder sterk veld op deze derde avond kon Colijn tevens wat makkelijker aan de maximale score van 7 punten komen.

Op een gedeeld tweede plaats eindigden deze avond Henny van Dijk, Kevin van der Weijden en Ruth Woning met elk 5 punten. Zij waren er de voorgaande keren ook bij en bevinden zich op de seizoensranglijst resp. 3e, 5e en 7e.  Ook 3e staat Fereydoun Ibrahimy, die met 3½ punt opnieuw niet kon pieken zoals op de eerste avond. De 5e plaats wordt verder bemand door Lars Klomp, die met 4½ punt juist goede zaken deed. Sierd van den Beld is tweede overall na opnieuw een degelijke score van 4 punten.

De avond was met 27 spelers prima bezet. Zes van hen speelden voor het eerst met het snelschaken mee, waarbij Chris de With met 4 punten het beste scoorde. Op 2 mei wordt de laatste ronde van het snelschaken gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Enter your keyword