Tweede team speelt weer gelijk in SOS

Tweede team speelt weer gelijk in SOS

Nadat ons zestal in klasse 5c van de SOS competitie vorige ronde thuid gelijkspel speelde tegen SC Amersfoort 3 eindigde het nu ook gelijk in Hoogland 3

Fereydoun begon voortvarend met zwart op bord 4 in zijn bekende tempo. Op het moment dat ik de eerste keer naar zijn partij keek had hij al behoorlijk huis gehouden en won snel daarna zijn partij.

Frank maakte volgens eigen zeggen achter elkaar 2 blunders met zwart op bord 2 en stond daardoor snel 2 stukken achter, waardoor hij kansloos verloor.

Jos werd met wit op het eerste bord na d4 verrast met f5, de Hollandse opening. Halverwege de partij had hij de tegenstander onder druk gezet, die zich prima hiertegen verdedigde. Op dat moment heeft Jos de kans op winst gemist en verloor uiteindelijk na een fout de partij na een nog spannend toren eindspel.

Inmiddels had Arjen zijn partij op bord 5 gewonnen en Mieke op bord 6 verloren. Alleen Hans was nog bezig en stond met nog 2 minuten op de klok verloren. Zijn tegenstander had toen nog 20 minuten. Na een verkeerde toren afruil kwam Hans onverwacht op winst te staan en speelde dit vervolgens keurig uit.

Hier volgen de stand en uitslagen na: ronde 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Enter your keyword