Snelschaken: Pieter en Fereydoun completteren het podium

Snelschaken: Pieter en Fereydoun completteren het podium

Met 25 spelers, van wie ook weer enkele nieuwe gezichten, werd de laatste snelschaakavond van het seizoen gespeeld. De eerste plaats was al vergeven, maar verder was in de seizoensranking niemand nog zeker van een bepaalde plek. Daarnaast kon iedereen natuurlijk nog strijden voor dagsucces.

Dat dagsucces werd een prooi voor Colijn Wakkee, die daarmee zijn behaalde titel kracht bijzette. De tweede plaats, zowel in de avond- als de totaal-ranglijst, werd overtuigend binnengehaald door Pieter Molendijk. De avondzege moest Pieter laten gaan, nadat Colijn hem, vanuit mindere stelling, in het eindspel verrast had met een pionnendoorbraak.

De derde plaats van de dag was voor Fereydoun Ibrahimy en Jos Bakker. Fereydoun had na zijn overwinning op avond 1 twee mindere snelschaakavonden achter de rug, begon ook nu met een nederlaag, maar kwam sterk terug en stelde zo het brons veilig in de seizoensranking. Pechvogel van de dag was Sierd van den Beld, die vanaf de tweede plaats afzakte naar net buiten het podium.

Zie hier de eindstand met linkjes naar de resultaten per avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Enter your keyword