Kasteel Lekstroom 1 goed uit de startblokken

Kasteel Lekstroom 1 goed uit de startblokken

BOMMELERWAARD 1  –  KASTEEL LEKSTROOM 1  gespeeld op 11-09-2023      Uitslag: 3½-4½

We keken aanvankelijk wat op tegen deze ontmoeting, de voormalige ZZC Combinatie (gedegradeerd uit de Hoofdklasse) met nogal hoge ratings. De rit erheen was een lange en eindigde in het dorpscafé aan de Waal. Buiten was de hitte van die dag mede gezien het tijdstip redelijk te verteren maar binnen was het nog onaangenaam warm. Maar dat weerhield de onzen er niet van op volle kracht naar goede stellingen te manoeuvreren, eigenlijk ietwat tegen de verwachtingen in.
Om half tien stond iedereen prima, zeg maar. Fereydoun had intussen het nodige afgeruild en bood remise aan (doorspelen tot het bittere eind doet hij niet meer sinds enkele pijnlijke nederlagen). Het eerste halfje.  Colijn en Aart speelden weer hun beste spel, zelfs zodanig dat na de winst van Aart’s (of was het Colijn’s?) partij er zeker een uur lang werd na geanalyseerd door zeker 5 man op een bord met heel kleine stukken (stukjes) zonder vilt, dat weer wel. Maar….weer 2 punten.
Jan zat weer eens goed in zijn Nijlpaard opstelling (d6, e6, Pe7, Pd7 enz.) waarbij zijn tegenstander op de koningsvleugel ging stormen maar daar doodliep, daarna sloeg onze man op zijn bekende wijze toe op de andere vleugel. Arie speelde als vanouds, kende ook weinig problemen en schoof rustig richting halfje. Sierd had zijn dag niet, vergiste zich in een zet en kon opgeven. Het moest dus bij een stand van 2-4 komen van de resterende twee partijen. Ben stond op (forse) winst maar de ontwikkelingen bij bord Joost waren dermate ongunstig dat hij voor de zekerheid besloot remise aan te bieden om de 4½ pt.  veilig te stellen. En het ging inderdaad mis met onze wedstrijdleider, zijn remise aanbod (het was al 23.30 uur) werd niet aanvaard waarna hij in tijdnood de mist in ging.
Maar dat gaf allemaal niet, daar waar we dachten met een (kleine) nederlaag huiswaarts te moeten keren, was het nu dus andersom, een prachtprestatie die uitzicht biedt op meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Enter your keyword